25 syyskuun, 2023

Ulkonaliikkumiskielto on välttämätön!

Olen vahvasti sitä mieltä, että koronaviruksen hillitsemiseksi ulkonaliikkumiskielto on ainoa keino! Ainakin pk-seudulla se on välttämätöntä.

Kumpi on parempi? 10-12 päivän kärsiminen vai jatkuvasti kärsiminen, joka on ollut jo yli vuosi! Eikä tiedetään, milloin se on loppu. Viranomaisten pelkää suositus ei valitettavasti riittää, kun ihmiset eivät tottele niitä ohjeita.

Se on totta, että vauvasta vaarin jokainen meistä on kärsinyt koronaviruksen aiheuttamasta ongelmista. Tuhansia ihmisiä on jäänyt työttömäksi, moni isot ja pienet firmat ovat suurella tappiolla, valtio on taloudellisesti kärsinyt tosi paljon ja niin edelleen. Suomi on pieni maa ja ei olisi niin vaikea hillitsee tämä koronaviruksen leviämiseen. Mutta ei valitettavasti käy näin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Suomessa n 400- 600 uutta koronavirustartuntaa päivittäin. Suomessa on raportoitu nyt yhteensä yli 52 000 koronavirustartuntaa. Suurin osa tartunnoista ovat pääkaupunkiseudulta. Jos ei otetaan konkreettista toimenpidettä en usko, että tämä koronavirus asiasta edetään mihinkään vaan lisää tartuntoja tulee koko ajan.

Tiedän että nykysuomessa se on vaikea mutta ei kukaan kuolee, jos pari viikkoa pysyy kotona. Miettikää miten sodan aikana ihmiset kärsivät, ei ollut edes ruokaa. Nyt on kaikki mukavuudet löytyvät, mm internet, kaikenlaista elektroniikka, pelit, some kanavat jne. Ei varmasti tulee liian tylsä kuin kaikki kärsimme koko vuoden aikana koronaviruksen aiheettomasta rajoituksesta.

Tässä tarkoitan osittain ulkonaliikkumiskiellosta, eli perusasiat voisimme pikaisesti hoitaa. Esimerkiksi jos on lemmikki voi ulkoiluttaa, jos kotona loppuu tavara, pikaisesti lähikaupasta voidaan ostaa jne., mutta turha liikkuminen pitää kieltää.

Aluksi voi olla esimerkiksi perjantai, lauantai ja sunnuntaina ulkonaliikkumiskielto. Sen jälkeen voi katso tilastoja miten paljon vaikutuksia koronaviruksen tartunnasta on. Jos on hyötyä, sitten voi olla koko viikkoa voisimme pysyä kotona. Uskon että tällä tavalla saadaan kuriin tämä koronaviruksen leviämisen.Pelkää viranomaisten suositus ei riittää ja sitä on jo nähty koko vuoden aikana, että ei se toimi.

Koronaviruksen vaikutus on noin 10-12 päivää tai pari viikkoa. Tässä ajan jaksossa voi hyvin kartoittaa kenellä on tarttunut virus ja hoidetaan heitä. Kun tartunnan saanet eristetään uskon kovasti, että saadaan tämä koronavirus asia kuriin. Sitten alkaisi tavallinen elämä pikkuhiljaa. Pienessä maassa tämä ei olisi niin vaikea. Niin kuin alussa sanoin, ihmiset kärsivät tästä asiasta vauvasta vaarin. Nyt ei tarvitse olla egoisti vaan koko yhteiskunnan puolelta olisi kiva, että jokainen meistä suhtauttaisi tämä asia vakavasti.

Nejdet Karadag

18.2.2021 Vantaa