25 syyskuun, 2023

2021 Kuntavaalit eivät ole ratikkavaalit!

Siirretyt kuntavaalit käydään 13. kesäkuuta 2021. Vantaalla käydään kiivasta keskustelua ratikkahankkeesta. Mielestäni tämä on väärin ja ihan turhaa puhua koko ajan vain ratikka-asiasta. Vantaalla on muita tärkeämpiä asioita ratkaistavana ennen kuin ratikkahanke tulee eteen. Pelkästään yhden asian politiikalla ei kannatta mennä kohti kuntavaaleja. Ratikka-asia tulee eteen vasta vuonna 2023 ja siihen on vielä 2 vuotta!

Oma mielipiteeni ratikkahankeasiasta on, että tämä on liian kallis yksin Vantaan kustannettavaksi. Tässä hankkeessa eniten hyötyä tulee Helsinki-Vantaan lentokentälle, joka maan suurin ja kansainvälisin lentokenttä. Siksi valtion tulisi osallistua merkittävällä osuudella hankkeen kustannuksiin. Vain niin toimimalla hankkeesta tulee mielestäni Vantaalle kannattava.

Toinen ajatukseni on, että tämä ratikkahanke voidaan hyvinkin siirtää vielä myöhemmin päätettäväksi. Koronakriisi on vaikuttanut merkittävästi meidän kaikkien elämään ja vielä ei loppua näy. Yli vuosi on jo kulunut ja eikä tiedetä, milloin se loppuu. Kansalaiset, kaupunki ja valtio jo kärsineet /kärsimässä taloudellisesti paljon. Onko viisasta tällaisessa ajassa tehdä kallis hanke? Mielestäni ei. Parempana aikana voisimme hyvin miettiä asian uudelleen ja tehdä siirtää päätöksentekoa sinne.

**

Meidän täytyy ensisijaisesti kiinnittää asioihin, jotka koskevat ihmisten arkea kaupungissamme muun muassa lähipalvelut, terveet koulut, varhaiskasvatus, nuorison asiat, vanhusten hoito tulisi mennä ratikkahankkeen edelle.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien osuus Vantaalla kasvaa. Työttömien työnhakijoiden määrä maaliskuussa 2021 kasvoi Vantaalla 69 %. Koronan takia tämä nousee jo paljon. Toivottavasti tämä koronavirus ongelma loppuu tai vähenee pian, että saadaan ensin työttömyys kuriin.

Vantaa on nykyään yksi Suomen monikulttuurisimmista kaupungeista. Maahanmuuttajien työttömyys on valitettavasi korkealla tasolla. Suomi ja Vantaa tarvitsevat hyvin kotoutuneita ja integroituneita maahanmuuttajia. Toivon, että voisin omakohtaisella kokemuksellani auttaa Vantaata myös työllisyysasioissa.

Nejdet Karadag

Yksikön päällikkö, Restonomi (AMK)

Vantaa 29-3-2021