25 syyskuun, 2023

Aluevaalit analyysi

Kuten kaikissa vaaleissa analysoin vaalituloksia, tässä aluevaaleissa myös haluaisin analysoida.

Koko maassa äänestysprosentti oli valitettavasti erittäin alhainen. (% 47,5). Vantaa-Kerava hyvinvointialueella äänestysprosentti oli % 39,3.

Miksi äänestäjien kiinnostus oli liian matala?

Mielestäni SOTE asiasta viesti ei mennyt eteenpäin hyvin. Suurin osaa kansalaisesta ei ymmärtänyt kokonaan mikä tämä SOTE uudistus on. Toinen syy voi olla, että kun Suomessa koronaviruksen tartunnan määrä on noussut lähes 10 000 päivässä ja moni on ollut karanteenissa tai ei halunnut mennä ulos. Ehdokkaiden ja äänestäjien kontakti ei ollut paljon. Aluevaalien ajankohta ehkä olisi parempi keväällä tai kesällä, omasta mielestäni.

Joka tapauksessa vaalit on ohi. Onnittelut valituille hyvinvointialueiden valtuutetuille!

Itse en tullut valituksi, äänimääräni ei riittänyt. Yritin parhaani jälleen kerran, että olen ollut mukana yhteiskunnan asioista. Tästä tuli lisää kokemusta minulla. Aion olla politiikassa tulevaisuudessa.

Keskustan menestys oli aluevaaleissa hyvin. Keskusta sai suurimman puolueen paikan yhdeksällä hyvinvointialueella. (yhteensä 297 valtuutettu). Koko maassa Kokoomus voitti vaalit (% 21,6). SDP oli kakkonen (% 19,3) ja Keskusta oli kolmas (%19,2). 

Keskustan kannalta Vantaan-Keravan hyvinvointialueella vaalitulos oli % 4,5 ja 3 ehdokasta meni läpi.

Haluaisin vielä kerran kiittää minua äänestäjille! Jatketaan hyvällä mielellä eteenpäin!

VAALITULOKSIA KOKO SUOMI JA VANTAA-KERAVA