25 syyskuun, 2023

Maailmanpolitiikan kaksi puolta

  • Joskus yksi kuva kertoo kaiken. Tässä on vain muutama esimerkki, tuhannesta pakollisesta lapsesta, naisesta joka kokee tämä kohtaloa. Sydämeni särkyy niin paljon kun näen että lapset, naiset ja viattomat ihmiset kärsivät. MIKSI??
  • Miksi toisella puolella maailmaa , ihmiset elää rauhassa ja kaikki on hyvin ja toisella puolella maailmaa, juuri toisinpäin, verta, sotaa, kyyneleitä, pakolaisia ​​kaikkialla. Yleensä päärolissa ovat sellaiset maat jotka oman maan kansalaiset elävät rauhassa, kaikki on hyvin mutta he tulevat aiheuttamaan ongelmia jopa kymmeniä tuhansia kilometrin päästä, päättämään muuiden maaiden asioista.
  • Ymmärrän että monessa maassa heikko demokratia ja ei ole ihmisoikeuksia. Tämä ongelma voidaan ratkaistaa erilaisella toimenpiteellä. Mutta tämä suur-vallat eivät toimi tällä tavalla. Heidän mielestä demokratia on ”demokratiaa” vain omien etujensa puolesta! Joskus he voivat olla hyvä ystävä diktaattorin kanssa ja tukee heitä täysin likaisten politiikan edistämiseksi. Joskus he syyttävät toinen maa diktaattoriksi ja hyökkää sinne että siihen tulisi heidän oma diktaattori! Esimerkiksi Saudi Arabiassa ei ole demokraatia, ei ole naisten oikeuksia jne, mutta melkein kaikki suur-vallat ovat heidän parhaita ystäviä!. Onko tässä tärkeä asia demokraatia vai ölyj-rahaa ??.
  • Olen aina vastustanut tätä kaksinaamaisen politiikaan. Lähi-idässä on likaiset suunnitelmat ja polittiset ajatukset,joka suur-vallat haluavat toteuttaa. Mutta tästä kärsivät vaan viattomat ihmiset, eteenkin naiset, lapset ja vanhukset. Tämä on ketju, jos toiselta puolelta rikki, se vaikuttaa kaikki muuiden toiminta myös. Suurvallat taistelevat siellä mutta tässä muu maailmaa kärsivät heidän aihetutamasta ongelmista.
  • Toivottavasti rauha tulee koko maailman ja kaikki elävät rauhassa omassa maassa!

Dünya siyasetinin iki yüzü

  • Burada dünya siyasetinin ikiyüzlü halinden örnekler verdim. Orta doğudaki karışık durumda, büyük devletlerin nasıl kendi çıkarları için faydalandığı, kendi ülke insanlarının rahat ve huzurlu bir şekilde yaşarken, onbinlerce km uzaklardan gelerek, başka ülkelerde sorunlar yarattığını yazdım. Bu durumdan en çok çocukların, kadınların, yaşlıların ve bir çok suçu günahı olmayan insanın zorluklar çektiğini, kendi ülkelerinden topraklarından, evlerinden çıkıp, mülteci durumuna gelip rezillik içinde yaşamalarını anlattım. Batının demokrasi anlayışı, ancak kendi çıkarları içinse demokrasidir. Bunlar kendi çıkarları için başka diktatörlerle savaşıp, yerlerine kendi diktatörlerini getirirler. Orta doğuda çok kirli ve gizli planlar yapılıyor. Burada sorunlar çıkartılıyor ve bu sorunlar da diğer dünya ülkelerini de etkiliyor, örneğin mülteci krizi gibi. Eğer herkes kendi ülkesinde, evinde mutlu ve huzurlu yaşarsa, o zaman ne mülteci sorunu olur, ne savaşlar olur ama bu tamamen demokratik yollardan olur, kirli siyasetle değil.